9 Aralık 2013 Pazartesi

KOMİK MUTFAK



Öğrenciyiz ve dört kız aynı evi paylaşıyoruz.
En çok tükettiğimiz yiyecek makarna ve patates kızartması.
Ben içlerinde acemi çaylak yemek yapmayı bilmiyorum, ama hevesliyim ve mutfak konusunda  kendi çapımda gelecek vaad ediyorum !!!!!

Bir gün pazara çıktım. Biraz domates, biraz salatalık alacaktım. Aldım da, dere otu çok severim, bir demet de dere otu aldıktan sonra gözüm asma yapraklarına takıldı.
Mevsim bahardı sanırım, yapraklar salamura değildi.
Pazarcı teyzeden dolma yapmak için  yaprakları  alıp eve geldim. Annemden öğrendiğim kadarı ile dolma içi hazırladık kızlarla. Sonra da yapraklara dolma içini sardık.

Tencereye koyduk pişirdik.
Hepimizin kanaatince ilk  zeytin yağlı dolma deneyimimizi başarı ile tamamlamıştık.

 Tencereyi açınca bir de ne görelim ?
Yaprakların dışa gelmesi gereken parlak kısmını içine, damarlı kısmını dışa sarmışız. Dolma içine de tuz koymayı unutmuşuz !!!
Başarıyla tamamlanan yaprak sarma süreci hüsrana sonuçlanmıştı ...

O gün komik bir şey  daha yaşamıştım.

Pazardan salatalık niyetine aldığım yeşil şeyin kabak, dereotu niyetine aldığım otun da Arapsaçı olduğunu fark edince kızlarla çatlayana kadar güldüğümüzü hatırlıyorum. Arapsaçı ile böyle bir komik tanışmam olmuştu.

Sonuç :
1- Bir daha zeytin yağlı yaprak sarmayı 20 sene kadar yapmadım !!!  Şimdilerde yapıyorum tabii, fena da olmuyor.

2- "Arapsaçı" ile komik tanışmamızdan sonra birbirimizi çok sevdik. Hatta Girit kökenli arkadaşlarım ve aileleri  sayesinde bu otun türlü türlü yemeklerini de pişirmeyi öğrendim.

3-  Hayatında o zamana kadar yeşil kabak görmemiş ben, pazardan salatalık alırken, daha dikkatli davrandım. Kendimi -afedersiniz- hıyar gibi hissetmemek için !!!

****
Blog Not : Yemek etkinliğini çok beğendim . Etkinliğin Fikir annesi Misgibi ' ye çok teşekkür ederim. Bu aralar çok yoğunum, hepsine katılamasam da zaman buldukça yazacağım. Çünkü mutfak işleri benim için çok özel :)

15 yorum:

Asuman Yelen dedi ki...

Öğrencilik yaşamında herşey eğlence.
Asla unutulmayacak tatlı acemilik anıları. Hepimiz bunları yaşadık galiba:)

MAVİANNE dedi ki...

hah hah hah bayıldım bu anına
çok hoşsun :)))

gonca keskin dedi ki...

Özlem bayıldım , zevkle okudum , çok iyi geldin bana :))

sevtap dedi ki...

Aman eksiği o olsun tuz atılır, yönü tersi ise hiç farketmez bence.Ellerine sağlık fotoğraftaki nefis görünüyor.

Gamze Esra Ersöz dedi ki...

Ne güzel bir anıymış.Öğrenci evleri anılarına bayılıyorum.Bu arada yaprak sarması muhteşem görünüyor :)

daimamutfak dedi ki...

Ögrencilik yıllarında herşey güzel ve hoştu..sevgiler iyi yıllar..

Boncukçu dedi ki...

:)) 50sine geldim, bir kez yaprak sarma yaptım, odur:)pek bi zahmetli

Hayat İzlerim, Kitap Sesleri dedi ki...

Asuman Yelen : Bunun gibi o kadar çok maceram var ki Asuman Hanım, hatırladıkça halen gülerim ...

Hayat İzlerim, Kitap Sesleri dedi ki...

Asuman Yelen : Bunun gibi o kadar çok maceram var ki Asuman Hanım, hatırladıkça halen gülerim ...

Hayat İzlerim, Kitap Sesleri dedi ki...

Mavianne : Yaa değil mi Maviannem?

Hayat İzlerim, Kitap Sesleri dedi ki...

gonca Keskin : Sağol Goncam zenin yazıların da bana iyi geliyor inanır mısın?

Hayat İzlerim, Kitap Sesleri dedi ki...

Sevtap : Biz de öyle diyip yemiştik vallahi :)

Hayat İzlerim, Kitap Sesleri dedi ki...

Gamze : Gamze'cim öyle çok öğrencilik ve mutfak anım var ki. Fotoğraftaki dolma benim değil ama buradan itiraf edeyim :)

Hayat İzlerim, Kitap Sesleri dedi ki...

Daima Mutfak : Çok güzeldi hem de, ben den de sevgiler :)

Hayat İzlerim, Kitap Sesleri dedi ki...

Boncukçu : Çok zahmetli hem de , işi gücü ertelemek lazım dolma yapmak için, ben de sizdenim yani, sevgiler :)